2012 ? Kiamat??

Monday, November 16, 2009

2012 ? Kiamat??

Bukan Kiamat lah beb.. Cuma huru-hara.. tapi kita sbgai manusia nieh.. selalu la kena beribadat,
kadang-kadang aku pon tertinggal gak.. huu.. Nieh Email yg aku dapat mengenai 2012..

Email yang aku dapat skitar jun 2009:
Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari Jumaat, jadi 3 august 2012 Bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 5 ramadan dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal cuma 1/3 shj. (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012
planet X akan lintas mai kat bumi ni). Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.ALLAH sahaja maha mengetahui.. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calendar islam 2012.Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa.
Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam
rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah
diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar,
maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa y ang tidak melakukan hal itu akan binasa". WALAHU'LAM..


Korang cuba search kat google and taip 2012... Lihat hasilnya.. So kaji selidik lah.. =)

0 comment:

Post a Comment

Copyright © 2012 - 2016 Crew Fathi Blog™

Penafian | Hubungi | Log IP |