Sebenarnya Google Memang Merekod Perjalanan Anda

Wednesday, August 17, 2016

Sebenarnya Google Memang Merekod Perjalanan Anda

Ni maps timeline aku punya tahun 2016..
Weloha.. Update sikit.. Lama tarak update.. Sebelum ni ramai dok kecoh pasai game Pokemon Go pa semua.. Untuk sapa-sapa yang HP dia selalu on GPS. Memang google rekod semua perjalanan hang pa. Ramai yang tak tau.. Untuk pengguna Iphone aku tak tau la..

Yang ni khas untuk pengguna Android. Sebab android sapa yang cipta.. Paham-paham ja la noh. Sebelum masuk link kat bawah ni. Pastikan hang pa login email yang hang pa guna kat HP hang pa. Ala email yang kat play store nuu.. Pastu baru masuk link bawah ni

==> https://www.google.com/maps/timeline

Dalam web tu dia tunjuk hang pa punya location sejak mula-mula hang pa pakai. Tapi kalau hang pa dah off setting GPS. Memang dia tak rekod. Kalau nak setting.. Pandai-pandai la hang pa godek-godek kat hang punya google account nu..

Pasai ni ada kelebihan dan keburukkan. Semua bergantung pada diri sendiri. Kalau sapa-sapa keja pi bunuh orang ka pa. Elok la pakai Nokia 3310. Setel masaalah. OK chow..

0 comment:

Post a Comment

Copyright © 2012 - 2016 Crew Fathi Blog™

Penafian | Hubungi | Log IP |