Meta Tag Untuk Tukar Color Address Bar Chrome Mobile Phone

Monday, May 16, 2016

Meta Tag Untuk Tukar Color Address Bar Chrome Mobile Phone



Semua designer web mesti nak website diorang mesra mobile phone. Bila hang browser website semua akan rezise mengikut resolution screen mobile phone masing-masing. Ni aku nak tunjuk pasai meta tag untuk tukaq color kat bar chrome mobile punya. Code dia ringkas ja.. Hang pa bubuh selepas
Bubuh ja kat mana yang sesuai sebab dia hanya meta tag. Kat bawh ni meta tag untuk chrome mobile phone.

Code Untuk Tukaq Color :-



Contoh :-


Code color web aku ni aku pakai #3a5795. So tukaq ja la tang tu.. Bila chrome baca dah terbaca meta tag dia. Secara auto dia akan paham dan tukaq color teruih. Simple kan? Kalau nak bubuh logo pon boleh gak.. Banyak sebenarnya funsi meta tag ni. Ni aku bagi code untuk logo lak. Logo ni banyak dia paparkan macam gambaq kat bawah ni..





Hang nampak dak logo CF tu.. Ha tu logo yang dia paparkan. :)

Code Untuk Logo :-


Contoh :-

Haa.. Tu ja la.. Kalau hang pa nak meta tag untuk Mozila ka Safari ka.. Opera ka.. Masuk link kat bawah. Nanti dia ajaq la.. Pandai-pandai la hang godek..

==> Developers Google

Ok? Tak paham pi comment bawah nu..

0 comment:

Post a Comment

Copyright © 2012 - 2016 Crew Fathi Blog™

Penafian | Hubungi | Log IP |