Risiko WebCam Kena Hack

Saturday, April 4, 2015

Risiko WebCam Kena Hack


Hurrmm.. Dulu time era pakai YM.. Skype.. Memang banyak kes-kes orang hack webcam. Macam mana ia terjadi?

Itu mungkin salah kita gak. Sebab Kita kadang kala main download ja apa yang di hantar kat email kita. Contohnya video atau gambar. Yup! Sebenarnya disebalik fail gambar atau video tu terselit satu program atur cara. Memang ia dot JPEG! (.jpeg). Macam-macam cara ada..

Dalam program tu dia ada selitkan aturcara untuk komputer. Ia mengarahkan sesuatu port dibuka untuk si hacker masuk ke komputer kita. Banyak port yang boleh diguna pakai. Yang tu hang kena la google sikit. Aku pun dah malas nak kupas banyak-banyak.  Tadi aku ada terjumpa video ni.. Hang pa tengok lah. Ini bukan cara nak menghack ya.. Ini tentang risiko.. Hack menghack ni aku dah tinggal lama dah bidang ni. Hat mana comment anon yang nakal-nakal tu aku tau sapa dia.

Dah-dah la usik aku wei.. Hahaha.. Blog lama aku dah buang lama dah.. Semua artikel lama aku dah delete.. Ni blog baru aku!! Huh!

1 comment:

Post a Comment

Copyright © 2012 - 2016 Crew Fathi Blog™

Penafian | Hubungi | Log IP |