Port 80 Kena Block? Tarak Hal Bro..

Monday, April 6, 2015

Port 80 Kena Block? Tarak Hal Bro..


Apa dia natang port 80 tu?

Port 80 ni sebenaqnya digunakan untuk connection user dengan web server. La.. Macam hang dok masuk Facebook la. Dia guna port 80 la untuk connection hang dengan Facebook.

Then ada pulak nate berok ni dok mai buat jahat kat hang. Dia block habih port 80. Jangan risau bro..
Port 81 satu ada.

Port 81 ni guna untuk apa pulak?

Port 81 ni digunakan sebagai port altenatif hosting website kalau port 80 kena block. Cuma hang kena la ubah port ke 81. Kalau kena block gak. Tak tau la nak buat apa dah.

Kalau hang nak tau port lain-lain. Masuk link kat bawah ni..

Jenis-jenis port : Wiki

P/S : Kadang-kadang banyak guna port-port ni. Banyak kegunaannya. Contoh lobang belakang. Mihmihmih.. Pandai-pandai la hang cari.. Kalau boleh.. Hang pa tutup la siap-siap port-port yang orang boleh hack computer hang. Kat HP pun tutup la gak kalau boleh. Bahaya auww.. :)

7 comment:

Post a Comment

Copyright © 2012 - 2016 Crew Fathi Blog™

Penafian | Hubungi | Log IP |